Håndbold

IKA Ringsted samarbejder med TMS Ringsted om håndbold. Det betyder dog ikke, at talentfulde håndboldspillere fra andre klubber ikke kan deltage. Det vigtigste er, at din klub er villig til at indgå i samarbejdet med at få sat struktur på din hverdag.

IKA kan i samarbejde med klubberne sammensætte en hverdag, hvor fokus vil være på den enkelte spiller og dennes ønsker. Det vigtigste er, at den enkelte spiller har en hverdag, hvor der bliver skabt plads til lektier, træning samt fokus på hvile, ernæring og socialt samvær med andre udøvere på akademiet – også fra andre sportsgrene. Undgå lange timer på landevejen for at komme til og fra træning og kombiner din uddannelse med struktureret træning med dygtige elitære trænere.

Tilbuddet er også til hjemmeboende, og på IKA vil du være sammen med andre eliteidrætsudøvere, der alle er interesseret i at optimere deres talent. Din dag vil blive tilrettelagt, så planlægningen mellem skole og træning bliver struktureret og styrket, så du får en større helhed i din hverdag.

Talenter HAR behov for støtte og vejledning, og samarbejdet mellem TMS Ringsted og IKA skal hjælpe den enkelte med at sikre den optimale udvikling håndboldmæssigt og samtidig sikre den optimale balance mellem håndboldaktiviteterne i klubben, på IKA, DHF/Landshold m.fl. samt den enkeltes uddannelsesinstitution. Vi har også et tæt samarbejde med dygtige fysioterapeuter og kostvejledere, som er klar i kulissen, hvis behovet eller ønsket er til stede.

Men det er ikke kun idrætten, som er afgørende,  for “træningsparathed” spiller også en vigtig rolle. Ved at vælge IKA kan du kombinere træningsmiljø og bo- og leveform, og dermed vil du personligt opleve større overskud til at have optimal fokus på din daglige træning.

 

Træningen

Vores håndboldtræning på IKA er todelt. Den består af håndbold specifik træning samt fysisk træning.

Det fysiske træningspas er individuelt tilrettet, således at alle får det optimale udbytte ud af træningen. Et fysisk træningspas kan indeholde følgende elementer:

 • Styrketræning
 • Konditionstræning
 • Skadeforebyggende træning 
 • Genoptræning (under fysioterapeutens ledelse)  

Den fysiske træning er af høj prioritet, således at kroppen kan kapere den store træningsmængde på fornuftig vis.

Håndboldtræningen tager ligeledes udgangspunkt i den enkelte og har fokus på at udvikle og styrke spillerens individuelle færdigheder og kompetencer. Træningsgrupperne vil derfor variere alt efter træningens formål og indhold. Træningen kan f.eks. være kønsopdelt, aldersopdelt eller pladsspecifik. Der arbejdes med følgende:

 • Afleveringsteknik (herunder indgår indspil, udspil og tilspil)

 • Skud og skudformer

 • Fintespil

 • Vurderingsspil

 • Spilforståelse

 • Forsvarsarbejde (Individuelt, offensivt og defensivt)

 • Målmandstræning 

Se hvilke linjer IKA Ringsted også tilbyder:

Floorball